LAMMERS TRANSPORT MUSEUM

& LAMMERS AUTOMOBIEL MUSEUM


Opening Museum

De officiële opening van het nieuwe museum vond plaats op 15 juli 1995. Een dag eerder was de open dag voor buurtbewoners en natuurlijk voor alle medewerkers (met hun familie) die zich enorm ingezet hebben om van een oude limonadefabriek annex wijnbottelarij iets moois te maken. De laatste weken voor de opening waren echt hectisch. We werkten bijna in ploegendienst om alles zoveel mogelijk op een rij te krijgen.

Om u een indruk te geven: een week voor de opening stonden de meeste voertuigen nog in de depôts en moesten nog geheel "gepoetst" worden, de vloerbedekking in het restaurantgedeelte moest nog gelegd worden, de winkel moest nog ingericht worden, alle attributen zoals verkeerszuilen, bloembakken, wandborden etc.etc. moesten nog geplaatst worden en laatst but not least er moesten nog beschrijvingen bij de voertuigen geplaatst worden..

Onder grote belangstelling werd de officiële opening verricht door Theo Geltink en Klaas de Roo. Niks geen poeha, gewoon door mensen die er zelf hard voor gewerkt hadden!! Als "openingsact" had Theo wat moois bedacht: We laten door middel van het weggooien van Klaas' doorleefde overall en werkschoenen in een afvalcontainer het werk achter ons! Weg met die oude klamotten, er brak nu weer een nieuwe periode aan. Géén hektische tijden meer, maar gewoon rustig doorgaan met waar we met elkaar goed in waren:

Het SAMEN runnen én in stand houden van een museum en het verzamelen, restaureren én in stand houden van een mooie, interessante en originele voertuigverzameling!

Het museum was vanaf 16 juli 1995 dagelijks voor het publiek geopend.


Hieronder enkele foto's van de opening

.

De opening wordt verricht door Klaas en Theo, die beiden hun oude spullen in de afvakcontainer gooien als sluitstuk van de werkzaamheden.