LAMMERS TRANSPORT MUSEUM

& LAMMERS AUTOMOBIEL MUSEUM


Medewerkers Museum

Onze vriendenkring bleef na de Glanerbrugperiode nagenoeg hetzelfde, en op verjaardagen e.d was de "overgebleven collectie" vaak het onderwerp van gesprek. Wat doen we ermee ?. Veel mensen opperden een mogelijkheid om het museum in de toekomst op een andere plek te heropenen: iets centraler gelegen en het liefst in het midden van Twente en als het even kon in Hengelo, want daar woonde (woont) het grootste deel van de medewerkers.

Enkele medewerkens kwamen nog wel eens helpen in Eindhoven, maar de afstand was gewoon te groot om hier met de hobby bezig te zijn: Weer een "eigen" museum in Twente zou een uitkomst zijn! Er werd contact opgenomen met Rob Lammers in Eindhoven en hetzelfde weekend werden de voorlopige plannen gesmeed. De medewerkers hadden er weer zin in!

Dat was goed te merken bij de eerste werkzaamheden, die plaatsvonden in het nieuwe pand. Onder leiding van Theo werd er eerst maar eens opgeruimd in het "lege"pand. Er was van alles achtergelaten: oude pallets, lege flessen, lege kratten, overal glasscherven etc. Er werd een paar dagen goed opgeruimd, zodat er overal in het pand veilig rondgelopen kon worden.

Vanaf de eerste dag was alles alweer als vanouds, alleen Rob zat in Eindhoven. Alles begon weer opnieuw: er was nog geen stroom, geen water ( dus we konden k de toiletten niet gebruiken.....) En toch werd deze uitdaging weer net als "vroeger" SAMEN aangepakt!!

De volgende klus was, alle stroom en waterleidingen nakijken. Er hingen zoveel losse leidingen van zowel water als stroom aan de plafonds en aan de muren, dat kon nooit allemaal meer kloppen..... Na een week alles goed nagekeken en gerepareerd te hebben kon alles aangesloten worden. Na alle formaliteiten doorlopen te hebben, (en alles gekeurd was!!) was er na twee weken stroom en stromend water. Nu kon er echt aangepakt worden, want er kon k koffie gezet worden dus.....

Maandenlang werd er door iedereen op elk vrij uurtje gewerkt in de lege hallen. Het resultaat mocht er dan ook zijn. Een mooi museumgebouw dat geheel door vrijwilligers was opgeknapt en ingericht kon worden als vrachtwagenmuseum!

Nu kon het mooie werk beginnen, het werk waar iedere medewerker zijn hart vol van had: weer met vrachtwagens bezig zijn. Nieuw verworven vrachtwagens ophalen, vrachtwagens ophalen uit het dept Glanerbrug, vrachtwagens restaureren, met vrachtwagens naar evenementen; kortom de hobby kwam weer helemaal tot bloei.

Het eindresultaat was dan ook, dat op 15 juli 1995 dus een goed jaar na aankoop van het pand, het museum zijn deuren al kon openen voor het publiek.

Gelukkig maar, want zonder de medewerking van deze mensen van het eerste uur was er nooit weer een groots Transport & Automobielmuseum tot stand gekomen!

De "starters" in Hengelo:

Klaas de Roo, Klaas Boensma, Henk Deijs, Jans de Roo, Tiny Lammers, Robin van Loon, Theo Nieboer, Gerrit Geltink, Gerda Deijs, Alie Wolters, Rikie Veenstra, Bennie Goorhuis, Theo Geltink, Jan Haarink, Patric Koster, Lubbe Wolters, Henk Veenstra.


Op 10 januari 1999 bereikte ons het ontstellende bericht, dat n van onze trouwe vrijwilligers Henk Deijs uit Delden plotseling was overleden. Henk, die al jaren voordat hij vrijwilliger werd donateur was van ons museum, liep al jaren regelmatig tussen de voertuigen "te scharrelen". Met byzonder veel belangstelling bekeek Henk vooral de DAF voertuigen, die z'n passie waren. Henk was elke dinsdagavond (onze grote schoon-maakavond) en zaterdag present. Weer of geen weer Henk kwam op de fiets vanuit Delden zijn diensten aanbieden. Waren er beurzen of evenementen op andere tijden: Henk ging mee.....helpen!

Henk, die maar 51 jaar mocht worden laat nog steeds een enorme leegte achter en we missen zijn byzondere opmerkingen en altijd goedgemutste humeur. Er is in alle opzichten een lege plek achtergebleven!


Hieronder enkele foto's van de medewerkers "in functie"

.

Dinsdagavond was in Glanerbrug al de schoonmaakavond, dus Tiny(l) en Rikie Veenstra hebben nu in Hengelo k weer een leuke avond.....