LAMMERS TRANSPORT MUSEUM

& LAMMERS AUTOMOBIEL MUSEUM


Inleiding

LTM  Inleiding (72K)Het op te starten Transport Museum in Hengelo, is eigenlijk een voort-zetting van het eerdere Automobiel Museum Enschede te Glanerbrug.

Onze vriendenkring bleef na de Glanerbrugperiode nagenoeg hetzelfde, en op verjaardagen e.d was de "overgebleven collectie" vaak het onderwerp van gesprek. Wat doen we ermee ?. Veel mensen opperden een mogelijkheid om het museum in de toekomst op een andere plek te heropenen: iets centraler gelegen en het liefst in het midden van Twente en als het even kon in Hengelo, want daar woonde (woont) het grootste deel van de medewerkers.

Enkele medewerkers kwamen nog wel eens helpen in het DAF Museum te Eindhoven, maar de afstand was gewoon te groot om hier met de hobby bezig te zijn: Weer een "eigen" museum in Twente zou een uitkomst zijn! Er werd contact opgenomen met Rob Lammers in Eindhoven en hetzelfde weekend werden de voorlopige plannen gesmeed. De medewerkers hadden er weer zin in! Na ruim twee jaar dep˘twerkzaamheden praktisch zonder bezoekers.....

In 1994 werd een leeg fabriekspand met de naam Liberty aan de Twekkelerweg in Hengelo aangekocht en werden de museum-activiteiten onder leiding van Theo Geltink weer langzaam opgestart.

Meer weten ?. Op deze site kunt u ALLES vinden over de ontstaansgeschiedenis en realisatie van het Transport & Automobiel Museum.

U kunt bijna alle foto's aanklikken voor achterliggende informatie !!

Heeft u op- of aanmerkingen, ik hoor het graag van u!


Impressium:

LC Impressium (161K)

Verantwoordelijk voor de inhoud van de websites:

dafmuseum.info

lammerscollectie.nl

Rob Lammers.

laatste update maart 2020