AUTOMOBIEL MUSEUM ENSCHEDE


Inleiding

AME Inleiding (45K)Het Automobiel Museum Enschede is ontstaan uit de verzameling voertuigen, die k in de DAF Museum periode verzameld werden.. Deze collectie bestaande uit voertuigen van Nederlandse makelij zoals, Ginaf, Terberg, RAM, REEN, HOGRA, Kromhout, Verheul etc. kon op de Kromhout na niet mee naar het nieuwe DAF Museum in Eindhoven.

En van de redenen van enkele medewerkers om daarom in 1989 een Stichting op te richten om k deze voertuigen te bewaren. De andere reden was, dat men het niet zag zitten, om alle dagen zonder bezoek in een DAF Museum dept door te brengen. Om alle dagen alleen of met een paar man in een dept tussen de voertuigen te lopen, of helemaal alleen in de werkplaats aanwezig te zijn sprak niemand aan! Bovendien waren alle faciliteiten aanwezig om "gewoon" verder te gaan: Alles was er : onderdak, voertuigcollectie, museumwinkel, restaurantgedeelte, toiletten, kantoor, werkplaats kortom waarom niet!? Als de bezetting er was kon het museum na een facelift open blijven en verder draaien onder de naam Automobiel Museum Enschede. n een belangrijk onderdeel van de hobby was toch ook wel het ontvangen van bezoek om de collectie te kunnen tonen. De dagelijks leiding van het museum had Theo Geltink, al jaren medewerker en rechterhand van Rob Lammers.

Toen de meeste DAF's naar Eindhoven verhuisd waren, kwam er ook ruimte vrij om de museumcollectie uit te breiden met NIET meer bestaande vrachtwagenmerken zoals bv. Brossel, Hanomag, Borgward, Magirus, FN, Bedford, Henschel, Krupp etc etc.

Naast de "eigen mensen" hebben er natuurlijk meer personen/bedrijven meegeholpen om e.e.a te bewerkstelligen : Jarenlang stond BSO Hengelo (nu Cosmo) voor ons klaar met een gratis te gebruiken trekker, van Wezel Transport (Hengelo) met een gratis te gebruiken dieplader/semiedieplader. En wat te denken van kraanbedrijf Maathuis (Enschede) dat regelmatig materieel inclusief personeel gratis ter beschikking stelde om de speciale hijsklussen te klaren.

Meer weten ?. Op deze site kunt u ALLES vinden over het Automobiel Museum Enschede..

U kunt bijna alle foto's aanklikken voor achterliggende informatie !!

Heeft u op- of aanmerkingen, ik hoor het graag van u!


Impressium:

AME Impressium (39K)

Verantwoordelijk voor de inhoud van de websites:

Rob Lammers Copyright website: Rob Lammers

laatste update maart 2020