AUTOMOBIEL MUSEUM ENSCHEDE


Donateurs

Toen in 1989 de stichting Automobiel Museum Enschede werd opgericht, konden we al donateurs gaan werven voor het nieuwe museum. We moesten helemaal opnieuw beginnen, want de meeste donateurs "gingen mee met het DAF Museum". Alle kosten die gemaakt werden, denk alleen eens aan de energiekosten en huisvestingskosten, konden natuurlijk niet allemaal uit eigen zak betaald worden! Zonder bijdragen van derden kon onze wens om een mooi en interessant Automobiel Museum te creren nooit gerealiseerd worden.

De donateurs meldden zich echter spontaan aan. Over het algemeen echte vrachtwagenliefhebbers, die k graag wilden, dat er wat van het historische transport materiaal bewaard zou blijven n nog vl belangrijker in veler ogen een vrachtwagenmuseum "in de buurt". Men vond het fantastich, dat een aantal vrijwilligers van het DAF Museum de vlag over wilde nemen van Rob en tch verder wilden gaan! Het zou toch erg jammer zijn, om alles op te doeken in Twente!?

Men was al donateur voor 25 gulden (ong.12 Euro) per jaar. Men kreeg dan samen met gezinsleden het gehele jaar door gratis toegang tot het museum. Ok tijdens evenementen en ruilbeurzen. Daarnaast kreeg een donateur altijd 10% korting op al zijn aankopen in de museumwinkel. In onze museumwinkel werden vooral modelauto's en relatiegeschenken, stickers en posters verkocht.

Dankzij de onvoorwaardelijke steun van deze donateurs werd het mede mogelijk gemaakt om een mooi en interessant Museum op te richten n in stand te houden. Namens de medewerkers van het eerste uur: IEDEREEN BEDANKT !!